Månedens kunstner

Anne Sætren: «Vindøye»

Anne Sætren er månedens kunstner i januar. Bildet hun stiller ut i utstillingsvinduet til OPTIKER-K i Ås har hun kalt «Vindøye».
Sætren bor på Ås, og er cand.philol. i etnologi. Hun har blant annet jobbet som forsker, faglitterær forfatter og universitetslektor, hvor kreativitet har spilt en vesentlig rolle, men hvor den også finner sted innenfor strenge rammer. Nå verdsetter hun å kunne jobbe intuitivt, fritt og undersøkende med ulike teknikker som akryl, decoupage og linotrykk. Den siste tiden har hun viet seg til keramiske arbeider.
Anne Sætren har i fire år vært elev ved kunstskolen Sareptas Krukke på Fagerstrand som drives av Torun Katarina Linge. Dette er et kunstnerfellesskap som har betydd mye for meg. Sareptas Krukke er jo krukka som aldri går tom, og et symbol på våre uuttømmelige ressurser. Linge er både en dyktig kunstner, pedagog og terapeut, og hun har skapt en kunstskole som lar oss få utforske både indre og ytre prosesser gjennom ulike kunstneriske uttrykk, i et nærende fellesskap.


Anne Sætren: «Vindøye»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s