Månedens kunstner

Ellen Eikenes: «Jazzy Inspirations»

Ellen Eikenes er månedens kunstner i mars. Bildet hun stiller ut i utstillingsvinduet til OPTIKER-K i Ås har hun kalt «Jazzy Inspirations». Bildet er malt med akryl på lerret (80 x 80 cm). Eikenes deltok på arrangementet JAZZKUNST i Ås Kulturhus tidligere i år, og maleriet ble påbegynt da. Arrangementet var et samarbeide mellom Ås Kunstforening, Ås Kulturhus og bandet Jazzetaten.
Eikenes bor på Ås og har i 21 år arbeidet  som profesjonell billedkunstner. Hun har sitt arbeidssted på Atelier Norderås som er et kreativt og tverrfaglig verkstedfellesskap (ca. 2 km fra Meierikrysset ved NMBU i retning Ski).
Ellen Eikenes er utdannet billedkunstner og førskolelærer. Hun har en treårig kunstfagutdanning fra Mølla Kunstskole i Moss 1995 – 97 og Oslo Tegne og Maleskole 1997 – 98.
I det kunstneriske uttrykket beveger Eikenes seg i grenselandet mellom det figurative og det abstrakte uttrykk, og hun varierer mellom tydelighet og det skjulte. Målet er å utvikle maleriet slik at farge og form klinger sammen, samtidig som det oppstår en dynamikk mellom motsetningene i det formale i maleriet; motsetningene eller kontrastene lys – mørke, farge mot farge kontraster, ren – uren farge, opak – transparent farge, organiske former – stramme former, rom – flate former.
Gjennom kunstverkene ønsker Ellen å gå i dialog med publikum. Hun ønsker at publikum skal danne seg sine egne opplevelser og tanker i “dialogen” med hennes kunst. Hun jobber med at arbeidene skal ha flere “lag”, ikke kun det man umiddelbart ser.

– Det går slag i slag for tiden, sier Eikenes. Jeg har nettopp hatt utstilling i Galleri Art To Be i Tomter. Og fra 19. mars stiller jeg ut i Galleri Albin Upp i Oslo sammen med tre andre kunstnere fra Atelier Norderås.

Eikenes sin hjemmeside finner du her.


Ellen Eikenes: «Jazzy Inspirations» (pris: kr. 10.000)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s