Månedens kunstner

David Stenmarck: «Til Embla»

David Stenmarck er månedens kunstner i april. Bildet han stiller ut i utstillingsvinduet til OPTIKER-K i Ås har han kalt «Til Embla».
– Jeg er hovedsakelig utdannet illustratør, men har alltid hatt en fascinasjon for tegning og maling i større formater, sier Stenmarck. Jeg jobber delvis abstrakt med innslag av ville, organiske og delvis figurative former. Arbeidene mine er ofte fargerike, noe som gjenspeiler min forakt for det grå og generiske.
«Til Embla» er en papircollage Stenmarck lagde i forbindelse med et samarbeid med en sangerinne som heter Maiken Marlen Sundby. Prosjektet gikk ut på at Stenmarck skulle lage et bilde basert på Sundbys musikk og hun skulle lage en sang basert på hans kunst. Maiken synger til daglig i et band som heter «Of Embla», derav tittelen på bildet.
– Jeg hørte jo musikken hennes nesten ihjel da jeg jobba med henne og fant musikken veldig avslappende. Så jeg lagde en transportabel uro som hun kunne ha med seg om hun spontant ville synge og trengte noe som gav stemning til musikken.

Stenmarcks hjemmeside finner du her.bildet med ramme
David Stenmarck: «Til Embla»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s