Månedens kunstner

Ragnhild Landell: «Ut mot havet»

Ragnhild Landell er månedens kunstner i mai. I utstillingsvinduet til Optiker-K i Ås stiller hun ut en akvarell hun kaller ”Ut mot havet” (50 x 35 cm).
– Jeg er født og oppvokst i Oslo, men har bodd i Ås siden 2011, sier Landell. Siden da har jeg vært medlem av Ås Kunstforening hvor jeg også har sittet i styret. Jeg har gått på flere skoler med tegning, maling og forming og jeg er utdannet grafisk designer fra Westerdals reklameskole. Jeg jobbet med grafisk design i mange år, men også med annet kreativt som f.eks. rammeverksted. I voksen alder har jeg også deltatt på flere akvarellkurs med John Lindsey, Torgeir Schjølberg og Lars A. Persson.

Interesse for tegning og maling har Landell hatt fra barnsben av. Begge hennes foreldre var kunstutdannet. Hun begynte med oljemaling da hun var 10 år gammel. Landell har erfaring fra mange teknikker men har holdt seg til akvarell siden 2005, da hun synes denne uttrykksformen fremdeles er utfordrende. Hun er særlig opptatt av fargenes samspill med vann og papir, både sarte og kraftige valører er mulig i akvarell. I formspråket er lyset viktig og hun liker å ha en naturalistisk tilnærming. Natur og mennesker gir henne inspirasjon.
Landell er medlem av NAS (Nordiska Akvarellsällskapet) og NFUK (Norsk forening for uavhengige kunstnere) – hvor hun også er med i jurysekretariatet.

Landells hjemmeside finner du her.


Ragnhild Landell: «Ut mot havet»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s