Månedens kunstner

Kristin Stuestøl: «Duskregn»

Kristin Stuestøl er månedens kunstner i september. I utstillingsvinduet til Optiker-K i Ås stiller hun ut bilde hun har kalt ”Duskregn”.
– For tiden bor jeg i Oslo, men er en del av gjengen på Atelier Norderås, sier Stuestøl. Der deler vi en grenseløs kjærlighet til kunst og vi inspirerer, kritiserer og oppmuntrer hverandre.
– Kunstfaglig har jeg lang fartstid. Jeg tok en bachelor i billedkunst ved California College of Arts i 1984 og gikk på Kunstakademiet i Oslo i 1988/89. Jeg har deltatt på Østlandsutstillingen og Novemberutstillingen i Drammen flere ganger, deltatt på flere gruppeutstillinger og hadde separatutstilling i Drammen museum i 2000 (hvor jeg forøvrig ble innkjøpt av Drammen museums faste samlinger). Så sent som i 2017 stilte jeg ut i Ås Kunstforening.
Stuestøl forteller at hun alltid jobber i serier – både figurativt, nonfigurativt og symbolsk.
Hun sier hun har et innbitt ønske om å gi menneskene håp og å få oss til å se det vakre rundt oss. – Og det kan jeg ikke få til uten kontraster og noe uvakkert ulmende. At kjærlighet er det vi trenger mest av alt for å redde fremtiden vår, har mange kloke mennesker sagt før meg: Jesus, The Beatles, Burt Bacharach, Emanuel Levinas og mange flere, avslutter Stuestøl.


Kristin Stuestøl: «Duskregn» (88 x 110 cm)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s