Utstiller

Anne Margrethe Hjelvik

– I mine fargesterke malerier kombinerer jeg det figurative og abstrakte og jeg henter inspirasjon fra det åpne og levende landskapet ved Larkollen, et landskap som gir assosiasjoner til min oppvekst på Nord-Vestlandet, sier Anne Margrete Hjelvik.


Anne Margrethe Hjelvik – Foto: Tore Johan Birkeland

Hjelvik er født og oppvokst i Molde, men har bodd det meste av sitt liv på Nesodden sammen med mann og fire barn. Etter at alle fire barna flyttet hjemmefra, flyttet hun og mannen til Larkollen i Rygge kommune. Her har hun også sitt atelier.

Hun avsluttet sin 2-årige kunstutdannelse under Markus Brendmoe og Roar Werner Eriksen på Nydalen Kunstskole i 2003. Hun har siden det vært aktiv kunstner og stilt ut sine bilder både i New York, Paris, Wien, Barcelona, Biennalen i Chianciano Italia, København og ved sitt faste galleri i Halden (Galleri Lille Martine) og en rekke steder i Norge.

Hun er juryert medlem av Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK).
Hjelvik skaper i sine malerier en drømmeaktig stemning med landskap i flere dimensjoner i ett og samme maleri og hvor spenningsfelt og kontraster oppstår ved at uventede, men gjenkjennelige elementer bringes inn. Det er en harmonisk stemning i bildene, noe som gir anledning til å oppleve tingene på en ny måte – et slags nytt fantasilandskap – noe som også åpner for egne refleksjoner på flere plan. Det blir en leken tilnærming til hvem vi er, hvem vi ønsker å være og hvilken reise vi velger å være en del av.

– Det å uttrykke seg gjennom kunsten hjelper meg i å utforske hvem jeg er og hvor jeg skal. For meg handler kunsten om livet, og drømmen om en fremtid som gir håp for menneskene og alt liv som puster og gror. Vi er jo helt avhengig av det for å leve, og vi mennesker blir i dette perspektivet et lite pust i sivet på en liten og sårbar klode, midt i et stort univers.

Her kan du se Hjelviks hjemmeside.


Anne Margrethe Hjelvik: «Hare hopp»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s